Det börjar verka bakblogg banne mig...♪♫

Här kommer lite otippat en tårta till! Min syster (pinkpastry.blogg.se) och jag har tillsammans bakat tårta till farmors 88 års kalas idag (det var det enda hon önskade sig). Det är sockerkaksbottnar, wienernougatfluff (jubilaren har en förkärlek för denna godis) och vaniljkräm inuti, vispad grädde och chokladkex utanpå och sedan en massa bär och sockerpastafjärilar ovanpå. Om någon vill ha receptet är det bara att surfa in hos syster yster. Detta är en bra tårta för man kan göra det toklätt för sig om man satsar på mousse i pulverform och färdiga bottnar och så är man klar på en halvtimme eller så gör man allt från grunden och kommer ändå undan på ett par timmar (borträknat tiden fluffen ska kallna då förstås). Här kommer bilden:





Ha en trevlig lördagskväll!


Enkel hemmagjord glass smaksatt med mjölkchoklad

Idag har jag haft två av mina småsystrar hemma, det firade vi med att göra mjölkchokladglass. Farligt gott blev det!
...och här kommer receptet!
Italiensk glass smaksatt med mjölkchoklad

4 äggulor
100 g socker
2 dl standard mjölk
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl grädde
2 dl grädde (till smaksättningen)
100 g smält mjölkchoklad

Gör så här
Vispa äggulor och socker till en luftig smet i en rostfri kastrull. Värm det försiktigt till strax över fingervarmt under ständig vispning. Blanda mjölken med 1 dl grädde och tillsätt den lite i taget under ständig vispning. Låt smeten svalna helt, kyl den avslutningsvis i kylskåpet. Blanda den smälta mjölkchokladen med 2 dl vispad grädde som sedan vänds ner i blandningen. Kör sedan i glassmaskin till glassen är färdig, sätt in i frysen.
Grundreceptet på glassmeten kommer från glassrecept.se men sedan har vi ändrat ganska så mycket...rekommenderar verkligen sidan, massa smaskigt!

Familjebild/välkomstbild och en härlig sommardag!

Idag har vi haft en härlig sommardag! Vi har varit i lekparken hela förmiddagen och sedan har vi myst hemma i trädgården, barnen har haft lillmoster på besök och de har byggt fina hus till vinbärssnäckorna i häcken av allt möjligt gammalt bråte. Min fina syster hade med sig glasstårta som vi kalasade på ute i det gröna, hon dekorerade så fint, så fint med rosor så jag var tvungen att ta ett kort!



Supergod var den också! Hon har recept på sin sida om det är någon som är intresserad; http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/italiensk-cheesecake.html

Sedan har jag hunnit med att leverera en bild på en fin familj också! Den ska hänga som välkommenskylt på en dörr. Här kommer den:



Ibland är det svårt att få fota ifred som ni ser...



Lilla gubben och Tommy bara kommer och tränger sig på, undrar hur det kan vara?!

Ha en trevlig kväll!


Storasysterpresent!

Min lille O´s bästa kompis har blivit STORASYSTER, fantastiskt roligt tycker vi! För att gratulera gjorde vi en liten storasysterväska (bebisen ska såklart också få en present) som vi fyllde med allt möjligt som man tycker är roligt när man är i treårsåldern (påstår O iallafall, det är han som har valt).



TGR har jättesöta väskor med barnmönster i vanliga fall och nu har de också omålade så man kan måla själv! Så det gjorde vi och sedan sprayade vi några lager klarlack...



Såhär blev det!



...och sedan fyllde vi den! Det var nästan roligast!


Min man ♥

Denna tavlan var det lääääängesedan jag målade...lite äldre har du allt blivit älskling, fast lika fin ändå :)
Semestern är snart till ända och vi har fina dagar när vi bara njuter av att umgås och fixa lite hemma. Det har gått fort i år!

Tavla i sommarstugan

Jag har gjort en tavla som hänger i sommarstugan. Jag tyckte att det kunde passa med vinrankor eftersom de nästan växer in i rummet där den skulle hänga!
Citatet är lite med tanke på alla vilda diskussioner som alltid brukar bli när flera generationer samlas och så brukar det vara i stugan...

Parporträtt!

Här kommer en bild på bloggerskan Jennie (http://skattkistan.blogg.se/)! Jag lät min syster lotto ut en illustration på sin fina blogg (http://pinkpastry.blogg.se/index.html)





Vill du beställa en egen illustration? Läs då detta:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Vårt sommarprojekt

Vi har varit i svärföräldrarnas stuga några dagar och där håller vi på med ett litet sommarprojekt. Vi renoverar ett litet vindsrum till vår familj, tidigare var det ett "sommarrum" och helt oisolerat. Tyvärr har jag ingen riktigt bra "förebild" men ungefär så här var det:



Fast här har vi redan hunnit lägga golvet och måla och sätta upp gips så så himla mycket såhär var det inte egentligen...Det fanns en liten söt spis (som man får elda i) som jag har svärtat, vilken skillnad lite spissvärta kan göra!





Vi la en liten platta av marmorkross att ställa den på, innan stod den livsfarligt uppallrad på två stenar och en plåtskiva...







Sedan byggde vi en säng till vårt "stora barn" i en gammalgarderob!



Det blev såhär!



...och här har den lilla spisen kommit på plats också, fast det är en massa lister och sådant som ska till också. Det lilla pottskåpet var ruskigt slitet så det målade jag om...

Jag kommer ihåg när jag var liten att det var mysigt att ha något att ligga och titta på när man skulle sova så vi började lite på en "tavelvägg" inne i sängen, men mer ska till:



Pippi är stora favoriten så jag gjorde en liten bild till honom och sedan hittade vi lite gamla kort också. Det på barnen är O`s pappa och farbror som små, den tjocka lilla ungen med spetskrage är min mans gammelfarbror Gösta, han är dock borta sedan många år, men han har bott i huset.

På det lilla pottskåpet har barnen sina skatter:



Jättebästa leran från TGR som inte smular och inte är så "äcklig" att hålla i som modellera och som kommer med en massa söta minismå formar och allt för bara 10 kronor :)

En fin cigarettask med JUVELER i!

Jag ska visa mer från vårt sommarprojekt nästa gång vi har varit i stugan det kommer till lite hela tiden...


Här kommer äntligen min tävlingsvinnare!

Som ni kanske minns hade jag en liten tävling här på bloggen där man kunde vinna en personlig illustration. Vann gjorde http://dagenskreativa.blogg.se/ med sitt tips om 4h-gårdar som semesterutflykt för barnfamiljer. Jättebra tips tycker vi och blev påminda om att vi inte varit på något 4h på länge!
Här kommer vinnar-illustrationen (som jag inte har hunnit lägga upp eftersom vi har haft sköna semesterdagar):
Vill du beställa en egen illustration? Surfa in på:
http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html

Facebook och bloglovin!

Nu kan ni gilla Karosell på bloglovin och facebook, titta till höger under profilbilden om detta låter intressant!

I övrigt får bloggen ha lite semesterstängt i allafall denna veckan ut också. Vill någon beställa går det dock bra även om jag inte uppdaterar här så mycket.

För att beställa en personlig illustration se:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Är i radioskugga :)

Att blogga på semestern är ingen lek, iallafall inte där vi är och man knappt kan ringa med mobiltelefon. Dock glimtar det till lite, lite nät då och då. Vi har underbara dagar med massor med sol och bad och sedan lite renovering på det så längtan till stan är inte så stor. Att ladda upp bilder är bara att glömma så här kommer en gammal en... fast det kommer att vara sant när vi kommer hem från landet, snart i en tvättstuga nära mig....


Semester!

Trots krånglande bilar, förkylningar och en gräsklippare som vägrar samarbeta blir det semester i år också. Imorgon far vi till havet och stannar borta så länge vädret är fint! Hoppas ni alla har fina dagar ni också!


Mitt stora barn är en riktig hästälskare och önskade sig brinnande en häst på väggen, fast han fick bara en väääääldigt lite enhörning, stackarn. Men motgångar bygger karaktär här jag hört :)

På en bröstlist hemma hos oss!



Står det en liten rad med tennsoldater, några har varit min pappas, någon har jag hittat i en vägg när jag renoverat och någon har funnits i en diverselåda på loppis.

Ha en trevlig söndag allesammans!


Stor tavla med hjärtan...



Denna tavlan gjorde jag till min man när vi precis blivit sambo, den hör ihop med min andra hjärttavla som också är hans...han ville köpa något liknande på mio eller gallerix (jag minns inte riktigt) för en massa pengar och då tyckte jag att jag kunde göra en istället (vi hade studentbudget båda två nämligen) även fast det inte alls är min "stil" egentligen. Då blev det så här och nu när jag har tittat på den i sådär en tio år så tycker jag inte att den är så pjåkig längre:)


En lastbil kommer lastad....

Här är det mulet idag och hälften av familjen är fortfarande förkylda så någon riktig semesterkänsla har inte infunnit sig ännu. Istället har vi röjt i förrådet, det ska ju göras det också. Glöm inte bort att tävla om en illustration, tävlingen avslutas ikväll och under tiden kan ni titta på min nya fruktskål!



Inflyttningspresent till hästälskaren

Jag fick en beställning på en inflyttningspresent till en hästälskare, här kommer den!



Roligare än en blomma! För att beställa din egen se:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Vill du vinna en illustration?

Vill du vinna en personlig illustration? Allt du behöver göra är att lämna en kommentar där du skriver ett roligt semestertips som passar för barnfamiljer och har du en egen blogg får du gärna länka till tävlingen. Tävlingen pågår till imorgon lördag klockan 24.00.

Vinnaren kommer att kontaktas via mail så glöm inte bort att fylla i mailadress!

Lycka till!

Tävlingen är avslutad! Vinnaren kommer att publiceras på bloggen så snart bilden är färdig!


Under arbete...

Jag fick en fråga om vad jag använder för färger. Jag använder akvarellfärger (eller vattenfärg kort och gott) och så här ser det ut när jag håller på och fixar. Resultatet får ni se ikväll!



Vill du beställa en illustration?

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


På blogg.se framsidan

Jag är på blogg.se framsida! Vad roligt! Hej och välkomna ni som inte har varit här innan, hoppas ni vill komma hit igen!



Passa på att beställa en egen illustration, för att ta reda på hur du gör; gå läs igenom detta:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html