Ett barnrum som blev färdigt till slut!

Äntligen har minstingen ett eget rum! Jag lovade ju att visa när alla lister och sånt kommit på plats, så här ser det ut:Välkommen in!
Aningens stökigt kanske...Blå fina väggar, en världskarta och fågelgirlanger i taket (precis som storebror).Oranga fina dockvagnen som var en ettårspresent från mormor. Dockpottan är ett traderafynd.Obligatorisk expedithylla som rymmer mycket......till exempel en liten samling barnväskor (och ännu fler finns det!)Fin pall från Åhlens (lite vinglig dock...inget att bestiga bokhyllan med).Ett stort, turkost skrivbord som är stort nog att sitta på.En samling med jordglober......fast den finaste visar inte världen utan stjärnhimlen...En överdådig (och ganska smaklös) lampa som framkallade en sådan avundsjukattack hos storebror att vi nog får skaffa en till, eller ha någon slags delad vårdnad om den...en termin var kanske?En läs-mys-hörna och ett pysselbord (som jag hellre vill ha röd- och vitprickig vaxduk på, någon som vet vart det finns?)


Ett familjeporträtt och fritt fram att beställa igen!

FamiljeporträttFamiljen är Lisas som i http://lisasgodbitar.blogg.se/. Det är hennes gulliga vän http://jessicaspace.devote.se/ som beställt den till henne!Lisa har varit med i "halv åtta hos mig"! Imponerande!För övrigt så tror jag att jag är ifatt med alla julbeställningar så nu är ni så välkomna att beställa igen! Dock kan jag förstås inte få till några leveranser innan jul.

För att beställa:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Hur man gör ett ballongvalv

Tre gånger om året (minst) gör jag ett ballongvalv, ett till vadera unge och ett till mig och maken (som har den goda smaken att fylla år nästan samtidigt som jag). Jag tycker det blir festligt och härligt och det är inte alls svårt. Så här gör man!
Du behöver ballonger förstås, 10-15 stycken per meter färdigt valv ungefär, lite beroende på storlek och om du vill att valvet ska vara "draperat".
Blås upp! Det hjälper att ha en pump eller lura en kompis att hjälpa till, det är rätt "huvudsnurrande" att blåsa upp 30-40 ballonger ensam.
Knyt ihop alla ballongerna två och två. Inget snöre behövs, bara dra i knuterna och knyt igen.
Nu behöver du ett snöre, tryck ihop ballongerna så hårt du kan och snurra snöret runt "ballongparen". Ju hårdare desto finare!
Häng upp! Här är det "treårskalasfärgskala" men man kan ju också köra enfärgat eller randigt eller regnbåge eller vad som helst. Så här gjorde vi till exempel till min rosa lillasysters (http://pinkpastry.blogg.se/) examenskalas:

En adventstårta till barnen!

Världens gulligaste lillasyster http://pinkpastry.blogg.se/ kom och bakade adventskalendertårta med mina troll igår, inte det lättaste kanske, men så här fin blev den!
Trevlig helg allesammans!

Världens godaste julgodis

Världens godaste julgodis har jag och syster yster, hund och ungar bakat idag. Det har varit en sån dag som började lite halvdåligt men sen verkligen har blivit bättre allteftersom. Egentligen kanske jag inte ens behöver något julgodis att trösta mig med ikväll :)
Godiset heter "vispad kola" och här kommer receptet:
4 kkp socker (1 kaffekopp är 1,5 dl)
200 gram ljus blockchoklad
1 dl sirap
2 kkp grädde
2 msk vaniljsocker
2 msk margarin
Gör så här:
Bland socker, choklad, sirap, grädde och vaniljsocker i en gryta.  Koka till 120 grader (termometer gör att det blir bra varenda gång, rekommenderas!) eller kulprov. Tillsätt margarinet och vispa kraftigt (med elvisp) lääänge (tills kolan ljusnar och inte längre är blank). Höll upp i bakplåtspappersklädd form, låt stelna och skär sedan i rutor!

För länge sen....

...ritade jag alltid bara med blyert. Konstigt nog gör jag aldrig det längre...likaså med akryl, det använder jag nästan aldrig längre.
Självporträtt (fast jag var nog bara fem-sex år på bilden och nästan vuxen när jag ritade den).