Pyssel till barn i bokstavsjägaråldern och ett bloggtips till föräldrar!

Här kommer ett litet bokstavspyssel som passar för den som har barn som börjat intressera sig för bokstäver.
Alla mallar kommer från http://www.forskoleburken.com/ som är en jätterolig blogg som jag blev tipsad om av en kompis för länge sedan.
Skriv ut bokstäver och klipp ut dem. "Glittra" dem med glitterlim så barnet kan känna på dem med fingrarna (fler sinnen gör inlärningen lättare).
Dela upp dem i olika kuvert med kanske 4 stycken i varje och ta fram ett i taget, hela alfabetet är inte greppbart.
Sedan är det bara att ljuda och leta efter ord som har bokstaven som begynnelsebokstav!

Lördags-mys-dags!

Efter två dagar med fina kollegor, lite för lite sömn, ganska mycket jobb, en spontan fondueafton med systeryster, ett evigt letande efter fungerande stjärnor och adventsljustakar, mässlingsvaccinationsbiverkningar, svärföräldrar, ett spöke som inte behagade dyka upp och sedan lite glasstårta på det så har jag och mina fina raggsockor (Tack snälla Mamma!) bestämt oss för att tillbringa resten av kvällen i soffan.


...och nu har vi ett rosa kök..i alla fall till jul!

Köket blev rosa,  dock med reservationen att vi testar att ha det så här till jul, tycker vi att det är outhärdligt då så målar vi om det igen. Reaktionerna från familj och vänner har varit varierande, vissa tycker det är gräsligt och andra tycker det blev fint. Själv måste jag säga att det beror lite på vad jag tycker, vissa dagar tycker jag att det bara är för mycket medan jag verkligen gillar det andra dagar. Jag lovade ju att visa en bild när det för ovanligthetens skull var fint och städat. Tyvärr verkar det aldrig bli fint och städat länge nog för att jag ska hinna fota...så nu kommer en bild med pyssel och mellanmålsrester istället!


Familjebild!

Här kommer ytterligare en familjebild!Winnerbäck bland tonerna och en änglahund bakom resväskan och innebandybollarna......och en tramptraktor till lilleman!

1


När vi blev med väggord

Att vi håller på och renoverar köket efter en vattenläcka har väl knappast undgått någon. Gnällighetsnivån i hushållet har nog aldrig varit högre :) När vi ändå skulle göra om allt annat så tyckte vi att vi kunde kosta på oss att måla om den "1999-röda" väggen också. Färgvalet var dock inte lika självklart, vi velade mellan rosa, babyblått och någon slags lime-gul-grön. Väggen är liten och har tre fönster så tapeter var inte aktuellt. Bara att provmåla alltså. Jag gillar ju att blanda färg så jag blandade till en rosa och målade på en liten klick och visste direkt att det var så det skulle bli. Min lilla Oliver höll med förstås och dikterade ett meddelande till maken så han såg vad vi tyckte när han kom hem. Jag är inte svår att övertala så; skåda vårt fina väggord!(vilket jag förstås fick ångra när det blev spontan lekdejt, med tillhörande föräldrar från förskolan som jag aldrig träffat innan, dagen efter.)

Hur det blev i köket då? Och vilken färg? 

Det visar jag någon dag när det är städat och listerna har kommit upp!


Bloggtips!

Jag gillar:

www.karinskonstgrepp.se/

Brukar ni inte redan läsa så kolla in!


Familjebild!

Här kommer en fin liten familj som jag fått äran att avbilda!
Födelsedagsbild

Här kommer en födelsedagsfirarbild!Tårta till födelsedagsbarnet...och champangeGrattis!


Snart är lilla E´s rum färdigt!

Snart är lilla E ´s rum också färdigt. Här kommer en liten förhandsvisning!
Bara vi får klart det sista (vem vet? det kanske till och med blir innan jul!) så ska jag visa resten!

Doptavla

Här kommer en liten (med tonvikt på liten) bild som skulle monteras i en djup ram. Bilden skulle passa i en passpartou som var 12*12 cm så den är ganska liten.
Detaljer:
Det är förstås dopkyrkan i bakgrunden.

Grattis underbara unge!

"Jag är väldigt stor nu" säger han, min lilla bebis...Grattis till världens finaste treåring! Tycker nog att någon kan sakta tiden åt mig litegranna nu...Tårtan är en vanlig marängtårta med en oblatbild som är lätt att beställa på ebay till exempel. O tycker i alla fall att det är väldigt roligt att få äta sin egen näsa!


Doptavla

Här kommer en liten doptavla till en liten Nellie!


Tävlingsvinst!

I somras hade jag en liten tävling på min systers http://pinkpastry.blogg.se/ bakblogg där hon fick tävla ut några personliga illustrationer. Den sista vanns av Sofie som driver bloggen "En liten del av mig" ( http://litendelavmig.se/ ). Hon ville gärna ha en bröllopsbild eftersom hon och maken planerade bröllop, så här blev den!

Jag hoppas att den lilla familjen gillade den!