En grattis-illustration till en 25 åring!

Vad ger man den som har allt? Idag har jag postat två beställningar; här kommer den ena:



Denna är en "grattistavla" till en 25 åring.



Närbild: exotiska detaljer för mig som bor i södra Sverige, tror aldrig jag har sett en snöskoter på riktigt...



Denna kille är intresserad av cykling och skogsliv...



...har sprungit Lidingöloppet och åker skidor.

Vill du beställa en personlig illustration?

Läs detta:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


En plottrig tavelvägg och ett tips till er som har små bebisfötter hemma...

Jag har en fantastiskt plottrig tavelvägg hemma, för att det ska vara enhetligt är alla ramar svarta och alla korten svartvita. Jag har ganska många generationer representerade, till och med min farmors föräldrar!



På listen står några tennsoldater och i hörnet skymtar en gammal Musse Pigg som förlorat öronen, honom kanske jag borde visa någon dag för han är rätt söt...

Några av tavlorna är bebisfötter....







De är verkligen populära hos barnen; "tänk att jag har varit så liten..." De är verkligen busenkla att göra: bara måla en kanvasduk svart, låt den torka och sedan målar du lilla foten vit och trycker till! Ju yngre desto mindre motstånd så passa gärna på innan bebisen blir för stor...jag har försökt göra uppföljande avtryck på ettårsdagarna men det har varit nästan omöjligt. Skriv upp barnets namn och datum på baksidan, man (jag i allafall) glömmer så lätt!


Till ett bröllopspar!



Vill du beställa en egen illustration? Läs då detta!

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Bröllopspresent / familjebild

Jag fick en liten beställning på en bröllopspresent / familjebild, här kommer den!



Detta är en fin liten familj som gillar pannkakor med bananer :)



Ska gifta sig i Spanien...



...och har två goa ungar!



Tror att min kamera vill berätta att sommaren är slut och att det är dax att börja använda blixten...



Det var allt för nu! Massor med lyckönskningar till brudparet


Man tager vad man hafver...och får en glittrig lampa som beställt!

Vi hade ju lampan kvar i Os rum...och den har vållat oss huvudbry, han vill nämligen ha en glittrig en och tydligen duger inte vilken glittrig lampa som helst heller...så till slut gav vi upp och bestämde oss för att pimpa till den som hängde i rummet när vi flyttade in. En vanlig tråkig IKEA lampa som såg ut så här innan:

FÖRE:

...och såhär ser den ut efter!



Vi trädde pärlor framför "true blood" hela kvällen igår...mysigt med lite handarbete till alla mord...



Pärlorna har det härliga namnet "karneval" och var billiga i storpack på STAPLES.



Fjädrarna är såna jag har haft i gömmarna...vi är såna snåljåpar som återanvänder påskfjädrarna år efter år så det fanns både fancy pärlhönsfjädrar och vanliga färgade fjädrar att tillgå.



...och så här ser den ut i mörker och utan blixt...Jag önskar att jag kunde säga att O tyckte vi var mitt i prick, men tydligen glittrar den lite för lite (f"ast den är lite fin mamma")...vi får väl hänga dit lite prismor eller något annat roligt för att få till den ordentligt...eller får vi väl hänga den över köksbordet och låta jakten på den perfekta lampan till O fortsätta....fortsättning följer...


Garderobstavla med "Sex & the City" tema / Tavla till en walk-in-closet

Idag har jag skickat iväg en lite annorlunda beställning. Det är Johanna som driver fina inredningsbloggen http://passionforpoison.blogg.se/ som önskat sig en tavla med ett sex & the city citat på (pinsamt nog har jag inte stenkoll på serien men några avsnitt har jag allt sett och jag vet ju att det är rosa och svart som gäller färgmässigt). Här kommer den:



Det fick bli på kanvasduk denna gång...





close-up...

Skulle du vilja beställa en citattavla med ett citat som betyder något för just dig? Maila mig!

Prisexempel: 30*40 cm på Kanvas 175 kronor inkl frakt (inom Sverige)

Läs gärna: http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Tre babuskor till min garderobsdörr!

Här kommer något som är mer av ett shoppingtips, jättefina väggklistermärken finns på TGR för bara 30 kronor! Så klart vill vi ha ett gäng babuskor på garderobsdörren då...




Äntligen ett eget rum till fina O!

Nu är det ett tag sedan jag bloggade och inte har jag målat något heller, eller det har jag ju gjort men inte på papper eller duk utan med roller på väggar! Vår stora O har äntligen fått ett eget rum och det är näääästan helt klart nu så här kommer lite bilder.

FÖRE (jag är så dålig på att komma ihåg att ta förebilder så denna är från broschyren mäklaren hade när vi köpte huset...) Grått, grått och grått, dåligt målat tak där knaggarna blött igenom och stora hål i plastmattan på golvet.



EFTER:



En fin bokstavsposter till en liten raring som hela tiden frågar "vems bokstav är det?" Här syns också den 70-tals gula färgen som blev på väggarna, lite rädd var jag när vi öppnade färgburkarna men det blev fint när det blev färdigt tycker jag!




En skolbänk med tillhörande klotter och stol från 1977 (står det i locket) som jag fyndat för 50 kronor på loppis, här gömmer sig alla möjliga skatter!




På den världen som skrivbordsunderlägg och ovanför skymtar en röd liten spegel som varit O s mormors. Den lilla bilsparbössan har varit hans morfars (som O tyvärr aldrig hann träffa) och kommer från sparbanken, man fick såna på 50-talet när man öppnade barnsparkonto.



En Expedithylla som rymmer alla leksaker, nästan obligatoriskt i barnrum? Min gamla gunghäst till min lilla hästälskare..



Ovanpå den står, som prydnad, min mormors trehjuling...jag tror hon ärvde den i sin tur så den är rätt gammal och väldigt söt, ganska svår att cykla på dock så vi har en modernare variant till det...



Eftersom O inte fick Hello Kitty tapetern han önskade sig så kompromissade vi lite och han fick en ganska gräslig "fototapet" med savannmotiv...När han blir äldre hoppas jag att han tycker som mamma och vill byta ut den mot fullkomligt ljuvliga "solkoja" som är min favorit! (http://www.tapetvaljaren.se/tapet/5057-solkoja)



...men Hello Kitty finns ju med hon också på rummet förståss...



..och i taket hänger girlanger av form av pappersturturduvor!



..och lekbordet är populärt som attan, hos båda barnen så det blir nog till att måla ett till lilla E också...pust!

Nu är det egentligen bara lampor som fattas, en fin taklampa, nattlampa och sedan skulle vi ju göra något roligt med den där hästskylten också...så fortsättning följer...


Loppisfynd och en blåbär- och hallonpaj

Det är loppis i vår lilla stad varje lördag och det är fullkomligt livsfarligt att gå dit. Alltid hittar vi något roligt, denna gång blev det dock inte så farligt...

En Alfons (stor favorit!) griffeltavla till stora O:




..och en "hästskylt" som ska hängas på hans rum eller göras något annat "roligt" med, kanske att den ska få belysning bakom? Någon som har något annat förslag? Här är den i allafall med lilla E på...



Efter loppisäventyret plockade vi blåbär och bakade paj. Jag som hade hört oroande rapporter om dåligt blåbärsår blev glatt förvånad när det fanns både mycket och STORA blåbär på vårt ställe.



Ha en trevlig kväll! Själv ska jag slockna på soffan och drömma att alla hantverkare som vi levt ihop med de senaste veckorna måste ställa in imorgon så vi får ha huset lite för oss själva...


Ett sött parporträtt och en dromedar

Idag har jag postat en beställning till Maria, hoppas du blir nöjd!

Såhär blev den!



Såhär ser den ut med lila bakgrundspapper:



...och en liten närbild!



Vill du beställa en egen illustration? Surfa in på:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Shoppingäventyr

Var på panduro en sväng och de hade jättemycket rea på tyg! Roligt! Två fina fick det bli. Stora O ville ha det gula med cirkusmotiv (älskar hästar över allt annat) och lilla E ville ha bilar som vanligt och idag fick faktiskt trollen bestämma själva, jag är inte helt omöjlig. Sedan är frågan vad det ska bli av tyget? Köpte två meter av varje så jag har valmöjligheter...kanske gardin, kanske kuddar?






Jättesöta båda två! Min favorit är nog lilla Es tyg med bubblor.

Sedan hittade jag öronhängen som jag bara inte kunde gå förbi, jag har egentligen alldeles för mycket "krafssmycken" som jag varken hinner använda eller har något vidare bra sätt att förvara men jag är övertygad om att jag hade ångrat mig om jag lämnat dessa!



Kaniner, pumor (?), hjortar, ekorrar, rävar och ugglor, fantastiskt fina tycker jag!

Ha en trevlig lördagskväll!




Lekbordet är färdigt!

Äntligen är lekbordet färdigt! I efterhand kan jag tycka att jag borde varit lite mer noga och ordentlig från början men tanken var ju att det bara skulle bli några vägar och kanske en rondell...Det blev ganska roligt iallafall, A hjälpte mig att färglägga igårkväll och nu har jag lackat några lager klarlack (för bilar, här ska det va hållbart) så imorgon är det nog lekbart!



Svårt att fota så hela kommer med...vi håller på och lägger golv i O´s rum samtidigt, därav golvfoamet :) Här syns också den 70-tals gula som jag tjatade mig till att det skulle vara, jag gillar den verkligen (trots att jag kände mig lite rädd efter första strykningen) och O har fallit till föga och verkar nöjd trots att jag redan tidigt sa att han INTE skulle få bestämma färger (han vill ha svart och en hello kitty fondtapet). Någon måtta får det vara! Hello Kitty ska han få en men inte en hel vägg och resterande väggar är ju som synes INTE svarta....




Det är inte så ljust som det ser ut på vissa ställen, klarlacken ställer till det och reflekterar solen...
MEN det viktigaste av allt är att trollet är nöjd och det är han verkligen!


Projekt till storbarnets rum

Har egentligen inte så mycket att säga för närvarande. Semestern är slut, bilen fungerar fortfarande inte och det är helt klart ett annorlunda liv att leva ihop med hantverkare hela dagarna (men det kommer att bli fint när det är färdigt, intalar jag mig själv flera gånger dagligen). Till råga på allt elände har vi bestämt att det nog är dags med varsitt rum till barnen. "Stora" O behöver helt enkelt ett ställe att vara lite mer ifred, småsyskon är nog bra men klistermärken, teckningar och bamsetidningar är ju så vansinnigt goda att äta på...så därför "renoverar" (målar om och byter golv) vi ytterligare ett rum mitt i alla annan röra.

O är mer katt en barn och har tidigare haft sin tillflykt till matsalsbordet med det som inte lillungen har fått lov att pilla på. Denna vana har visat sig svår att bryta och han klättrar nästan alltid upp högt när han ska leka. Så varför inte tänkte vi och skaffade ett gammalt rejält skrivbord till nya rummet och för att erbjuda något i gengäld för att vi ska få vårt matsalsbord tillbaka så tänkte jag att jag i all enkelhet skulle rita dit lite vägar och hus a`la lekmatta (tänkte sno lite från IKEAS ganska fina variant - LEKPLATS) skulle väl inte vara så svårt eller ta så mycket tid? Nehe...ett projekt som verkar har urartat helt... här kommer en lite sneakpeak med kass bildkvalité...

En liten början...



Sakta, sakta går det framåt...



Detta kommer definitivt bli en följetong jag helst vill glömma...varför köpte jag inte bara en lekmatta och häftade dit den med häftpistolen?