Familjebild med en teletubbie!

Här är en familjebild från förra veckan:En sportig familj som gillar att resa.En lillebror som gillar teletubbies och att bada!Tennis och modo...Resa, fotboll och Yoda.

Jag har fortsatt att måla på A4, funkar bra när det är lite fler personer tycker jag.


Vill du beställa en egen familjebild?

Läs då detta: http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Karosell gör nu även personliga grattiskort!

Idag har jag postat en liten beställning av ett personligt bröllopskort. Jag fick en lite förfrågan om jag kunde göra grattiskort och varför inte?! Så här blev det:Jag tänkte att jag skulle börja ha kort också som komplement. Tyvärr är det svårt att hålla kostnaderna nere(material och frakt springer iväg) så ett personligt kort inkl. frakt och rosa kuvert kostar 100 kronor (lika mycket som en "vanlig" illustration). Då är dock kortet i format A5 så det är samma format som mina mindre illustrationer vilket gör att det ju går bra att rama in kortet utan att det ser för "pluttigt" ut.

Detaljbilder kommer här:


Vill du beställa ett grattiskort (eller något annat)?

Tveka inte att maila mig på karoselldesign@gmail.com


Familjebild

Här kommer en liten familjebild ur gömmarna!Om jag får säga det själv så gillar jag verkligen hur husvagnen blev!Vill du beställa en illustration av din egen eller någon du känners familj?

Läs då detta!

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Doptavla, Välkommen till världen tavla

Jag testade något nytt när jag fick en beställning till ett dop, så här blev det!Lite närbilder:

En söt liten present som jag hoppas kommer att bli uppskattad. Jag fortsätter att testa med A4 format och just nu gillar jag den lite luftigare känslan det ger...

I övrigt har det varit snålt med bloggandet, vattenläckan här hemma håller oss väl sysselsatta, det går dock utmärkt att beställa, ibland behöver jag pausa från rivning, sortering och ändlösa resor till återvinningscentralen...

Vill du beställa? Klicka på länken nedan för att läsa mer:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html


Förresten!

Glöm inte att gilla Karosell på facebook eller bloglovin! Det är lätt som en plätt - bara klicka på länkarna här till höger!


...och hur blev den då?

Bilden i min lilla steg-för-steg guide var en present till en av mina favvobloggare nämligen http://enligtellen.blogspot.com/. Hon skriver inte bara medryckande som attan utan vågar vara privat och angelägen (till skillnad från undertecknad fegis som på sin höjd vågar visa ett halv barnrum och har en typ tio år gammal profilbild). Det är ju roligt om man kan ge något tillbaka till den ger mycket av sig själv tycker jag.

Här kommer den färdiga bilden på hennes fina familj!Jag har testat lite med A4 format nu för att få ett litet annat luftigare resultat, denna bilden är i A4. (Det går lika bra att beställa A4 som A5 i det större formatet blir det dock inget färgat bakgrundspapper - främst av fraktskäl).

Närbilder:Haha! Finn ett fel på sista bilden! Så går det när man har en halvdålig kamera som bara vill göra fina bilder ute...då får man en massa fauna med också :)


Men, hur gör man då?

Jag har fått frågan om jag inte kan ha en liten steg-för-steg guide till hur jag gör när jag gör en akvarell. Det borde jag ju inte egentligen, eller hur (affärshemligheter liksom)? Men....jag är lite uttråkad idag och har tillräckligt mycket hybris för att tro att det ändå inte bara är att göra likadant (utan att min ENORMA talang gör att bara jag kan göra min streckgubbar) så här kommer en steg-för-steg...eller nått i den stilen i alla fall:

Du behöver:

Akvarellfärg (vattenfärg) vilken som duger, det behöver inte vara någon fancy, mina är från IKEAs barnavdelning utom min röda som är Winsor & Newton (lite fancy men tvunget när det gäller rött)

Akvarellpapper

Valfri tjocklek på PERMANENT/vattenfast penna svart (jag har en Faber-Castell multimark som man kan använda på allt dock inte företrädesvis papper utan cdskivor och glas och sånt i första hand...)

Penslar - vilken som!

Gör så här:

Gör en skiss. Se till att få med allt du vill ha med, provrita sånt du är osäker på, kolla storlek, stavning (min akilleshäl - stavas det så förresten?) och antal armar (är det fler än tre personer så börjar det bli lite småbökigt att hålla reda på alla när de ska hålla om och i en massa prylar och varandra. Så här kan det se ut när jag har provritat:Nästa moment är det kritiska - RENRITA på akvarellpapper med vattenfast penna....Här gäller det att hålla tungan rätt i mun...det går inte att sudda, kommer det utanför är det bara att börja om.

Sedan kommer det roligaste!

FÄRGLÄGGAntar att det inte behövs några speciella instruktioner för detta, kör på bara! Vattenfärg är vattenfärg och lite kan man "sudda" om man kladdar...

Det var allt! Frågor på det så kommentera gärna...

Bilden kommer i ett eget inlägg när jag hinner.


Ett porträtt av en älskad vovve

Min lillasyster har världens sötaste lilla hårboll till hund och hon älskar honom över allt annat. Så efter mycket väntande och lite tjat fick hon till slut ett porträtt av honom (och för att det inte skulle bli alldeles för mycket hund för mig som är en kattmänniska så klämde jag dit syster yster och hennes man i samma tavla också).Tavlan är STOOOR (1*1m) så det är svärt att få med hela på ett foto så det går att se ordentligt...Närbild..Modellen själv...söt som socker och nästan med för mycket personlighet !


Första september och en försmak av hösten...

Idag börjar hösten på riktigt, jag har handlat en ny kalender och varit på kickoff på förskolan med O. Dock har vi nog sommar i några veckor till här i söder. Här kommer en liten tavla i höstfärger dock, en beställning till ett nyblivit föräldrapar:All viktig fakta om den nyfödde på ballongen...Favoritklänningen var lite av ett pilljobb :)Vill du också beställa en illustration?

Läs detta:

http://karosell.blogg.se/category/att-bestalla.html